На Заході розглядають три сценарії продовження війни в Україні — ЗМІ

Війна в Україні досягла критичної стадії, під час якої визначиться довгостроковий результат конфлікту. Про це пише CNN з посланням на джерела у розвідці США та ще однієї країни.

«Думаю, скоро настане момент, коли або одна, або інша сторона буде мати успіх. Або рф дійде до Слов’янська і Краматорська, або українці їх там зупинять. А якщо українці зможуть тримати там оборону з таким співвідношенням сил — це має значення», — розповів високопоставлений співрозмовник з НАТО.

Наразі, за даними телеканалу, посадовці на Заході розглядають три основні сценарії, як далі може розвиватися війна росії проти України.

Перший передбачає, що росія продовжить поступово захоплювати нові території у Луганській і Донецькій областях. 

Відповідно до другого сценарію, війна перейде у позиційну фазу і триватиме місяцями чи навіть роками, з великими втратами для обох сторін та наслідками для світової економіки.

Третій сценарій, який вважають найменш ймовірним — що росія скоригує свої цілі, заявить, що нібито досягла того, чого збиралася, і спробує підготувати грунт для завершення бойових дій. 

Якщо ж Росії вдасться закріпитися на загарбаних територіях, у США побоюються, що путін почне використовувати цю територію  для подальшого наступу вглиб України. 

Як пише CNN, посадовці на Заході вважають, що росія у війні за Донбас перебуває у більш вигідних умовах за рахунок кількісної переваги сил. Проте відзначається, що вона вже могла втратити до третини своїх наземних сил.

У зв'язку з цим її армія відчуває нестачу особового складу, для поповнення якого необхідно проводити загальну мобілізацію, але путін такий крок вважає небезпечним для себе.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Росія вночі била «Ураганами» та ракетами по Дніпропетровщині (фото)