На Закарпатті чоловік порізав вени під час візиту до ТЦК, щоб уникнути мобілізації
Пилип Лунін/ Instagram

У Закарпатській області чоловік під час під візиту для уточнення даних порізав собі вени у вбиральні військкомату.

Про це повідомили в Закарпатському ОТЦК та СП.

Там зазначили, що киянин Пилип Лунін не надавав військово-облікових даних та не приховував свого небажання служити.

«Під час спілкування попросився до вбиральні. Через деякий час його знайшли сидячим на підлозі з різаними ранами на руці. Військовослужбовці ТЦК та СП миттєво наклали турнікет, надали домедичну допомогу, викликали поліцію та карету швидкої допомоги. На даний момент громадянин перебуває в лікарні», — розповіли у ТЦК.

Також у військкоматі додали, що ще у 2017 році Луніна визнали непридатним до військової служби в мирний час та обмежено придатним у воєнний час за станом здоров’я. Його передали з обліку призовників на військовий облік військовозобов’язаних. Відповідно він підлягає призову по мобілізації.

Водночас сам Лунін в Instagram розповів, що його «викрали» прикордонники, коли він відпочивав у Яремче та звинуватили в спробі нелегально покинути країну.

У ТЦК, за словами хлопця, на нього «тиснули психологічно і морально, різними підходами» та погрожували відправити на полігон. Лунін зазначив, що коли зрозумів, що «його вже ніхто не врятує», то вирішив порізати собі руку.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

На Волині військовозобовʼязаний напав на працівника ТЦК: що відомо