На Закарпатті двоє чоловіків відібрали зброю у прикордонника і втекли в Румунію

Увечері 24 травня двоє невідомих чоловіків, яких було виявлено поблизу кордону на Закарпатті, напали на прикордонника, відібрали його пістолет та втекли на територію Румунії.

Про це написав журналіст Віталій Глагола. Речниця поліції Закарпатської області Ганна Дан в коментарі hromadske підтвердила цей інцидент.

За словами журналіста Глаголи, прикордонний наряд зреагував на спрацювання сигнальної міни, після чого поблизу кордону виявили двох чоловіків.

Один із прикордонників здійснив попереджувальні постріли у повітря, однак чоловіки не зупинилися, а напали на нього, відібравши в нього пістолет. Тікаючи, порушники п’ять разів вистрілили в прикордонника, але не влучили. Їм вдалося втекти через кордон разом зі зброєю.

У поліції порушили кримінальні провадження за двома статтями Кримінального кодексу — грабіж, вчинений в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 186), та умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень (ч. 2 ст. 345). Чоловікам загрожує до 10 років позбавлення волі.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

На Закарпатті прикордонник застрелив цивільного, який намагався перетнути кордон — ДБР