На Закарпатті медики попередили про критичну ситуацію із заповненістю ліжок для COVID-хворих
УНІАН

Головні лікарі опорних по коронавірусу лікарень на Закарпатті заявили про критичну ситуацію зі зростанням захворюваності та заповненістю ліжок для COVID-хворих. Медики розповіли про значний ріст інфікування та смертності.

Про це вони розповіли на спільному з очільником Закарпатської ОДА брифінгу.

Головний лікар Ужгородської центральної міської клінічної лікарні Іван Курах повідомив, що додатково розгорнули вже 190 ліжок. За його словами,  хворих госпіталізують у важкому стані.

Курах говорить, що в лікарні 96 пацієнтів перебувають на кисневій підтримці, а 11 стаціонарних хворих раніше вже хворіли коронавірусом, але інфікувалися повторно.

Головний лікар обласної клінічної лікарні ім. А. Новака Юрій Яцина заявив, що наприкінці тижня медчину систему області може чекати колапс. Яцина закликав людей правильно носити маски та дотримуватись соціальної дистанції.

«Сьогодні у нашому закладі лежать 120 пацієнтів, які потребують кисневої терапії. 60 з них повинні лежати в реанімації. А в самій реанімації у нас всього 6 ліжок і розширити її неможливо. Щодня у нашому закладі використовують 25-30 кисневих балонів, зранку у нас залишалося всього 5. Цього вистачить години до 16-ї не більше», — зазначив він.

Водночас головний лікар обласної клінічної інфекційної лікарні Михайло Поляк підкреслив, що щодня від хвороби помирає 12 закарпатців. Він зазначив, що минулого тижня кількість хворих зросла на 24%.

Поляк наголосив, на захворюваність дітей збільшилася на 5%. Наразі усі палати інтенсивної терапії у закладі заповнені — вільних місць немає.

Згідно за даними МОЗ, рівень госпіталізації на 100 000 населення станом на 7 березня в області склав 96,1. Зараз завантажені 71,3% ліжок з киснем — це найвищий показник по країні.

За 7 березня на Закарпатті виявили 307 нових інфікованих. Область входить до «лідерів» за заповненістю ліжок. З 8 березня її перевели до червоної зони карантинних обмежень.

Chas News повідомляв, що на Закарпатті посилюють карантин через сплеск захворювання на COVID-19.

Закарпатська область із 8 березня матиме «червоний» рівень небезпеки внаслідок COVID-19