На Закарпатті обмежили пересування в прикордонній зоні: деталі

У прикордонних громадах Ужгородського району, що межують з Угорщиною та Словаччиною, заборонили автівкам зупинятися на узбіччі доріг поза встановленими стоянками.

Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби — Західний кордон.

Такі обмеження будуть діяти до кінця воєнного стану. Їх запровадили у прикордонній смузі в межах Ставненської, Костринської, Великоберезнянської, Дубриницько-Малоберезнянської, Оноківської, Холмківської, Сюртівської, Чопської територіальних громад Ужгородського району.

Також у межах прикордонної смуги цих територіальних громад забороняється:

  • Перебування осіб та провадження робіт поза межами населених пунктів, перебування осіб і транспортних засобів на дорогах, які відсутні в реєстрі автомобільних доріг та ведуть до держкордону, а також рух ними у темний час доби — з 22.00 до 05.00. Обмеження не стосуються доріг, що забезпечують пересування між населеними пунктами або до пунктів пропуску через державний кордон.
  • Зупинка транспортних засобів на узбіччі доріг поза встановленими автомобільними стоянками, якщо це не пов’язано з технічними несправностями.
  • Перевезення у транспортних засобах зброї та будь-яких засобів активної оборони без відповідних на те дозволів.
  • Використання приладів нічного бачення, тепловізійної техніки, радіостанцій, крім установлених на спеціальній техніці та на транспортних засобах спеціалізованого призначення або зареєстрованих у встановленому порядку.
  • Використання та здійснення польотів легкомоторних літальних апаратів.

Заборона зупинки автівок на узбіччі буде діяти цілодобово і стосуватиметься усіх доріг прикордонної смуги вищезазначених громад.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Дозвіл на перебування у прикордонній смузі: кому він потрібен та як отримати