На Закарпатті оголосять триденну жалобу через загибель бійців 128 бригади на Запорізькому напрямку

На Закарпатті від 6 листопада оголосять триденну жалобу за загиблими бійцями 128 гірсько-штурмової бригади.

Про це повідомив голова ОВА Віктор Микита.

За його словами, з понеділка 6 листопада на території області на адмінбудівлях три дні будуть приспущені прапори, у храмах різних конфесій відбудуться богослужіння.

128 гірсько-штурмової бригади: що про неї відомо

128 бригада — це зʼєднання гірської піхоти Сухопутних військ. Вона перебуває у складі Оперативного командування «Захід» зі штабом у Мукачевому. Від початку війни на сході України у 2014 році військові 128 бригади зайняли позиції в Луганській області, в районі Лисичанська, Сєверодонецька та Рубіжного.

128 окрема гірсько-штурмова бригада звільняла Херсон, воювала під Бахмутом. На початку січня 2023 року бригада повернулася на Запорізький напрямок. У червні 2023 року бійці бригади звільнили села Лобкове та Пʼятихатки.

3 листопада у прифронтовому селу Зарічне (Запорізька область) росіяни вдарили ракетою з комплексу «Іскандер-М» поцілила по скупченню військових 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади, яких зібрали для нагородження до Дня ракетних військ та артилерії. Кількість поранених та загиблих не називають.

Міністр оборони Рустем Умєров доручив Головній інспекції МОУ провести повну перевірку за фактом трагедії.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Закиди Зеленського до Залужного сигналізують про розкол в українському керівництві — NYT