На Закарпатті стався конфлікт між ромами і ТЦК: що відомо (відео)
Новини Закарпаття

Ввечері 3 квітня у Виноградові на Закарпатті стався конфлікт між ромами та працівниками місцевого ТЦК, під час якого останні здійснили попереджувальні постріли у повітря.

Місцевий журналіст Віталій Глагола пише, що, за словами ромів, представники ТЦК хотіли мобілізувати їхнього односельця, якого вранці зупинили на місцевому базарі. Вони стверджували, що чоловік хворий і не може бути мобілізований.

На знак протесту роми заблокували виїзд з ТЦК, принесли шини і підвезли пошкоджені авто.

https://t.me/chasnews/28246

Офіційний коментар з цього приводу дали в обласній поліції. Там розповіли, що біля входу до військкомату зібралися близько 10 «представників поселення з села Онок», які протестували через мобілізацію двох їхніх товаришів.

Коли вони намагалися силою відчинити вхідні ворота, співробітники ТЦК здійснили попереджувальні постріли у повітря.

Зазначається, що ніхто не постраждав, а зараз конфлікт вже вичерпано. Натомість поліція відкрила справу за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство). Тривають процесуальні заходи, діям кожного з учасників правоохоронці нададуть правову оцінку.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Після оновлення даних у е-кабінеті автоматично на ВЛК направляти не будуть — Генштаб