На Закарпатті викрили командира, який за хабар залишав військових в тилу

На Закарпатті Державне бюро розслідувань разом з Службою безпеки України викрили командира батальйону однієї з військових частин, який за хабарі залишав військових служити в тилу.

За даними слідства, частина особового складу мала перейти до підрозділу, що виконує завдання у зоні бойових дій, а інші — залишитися на заході України. Командир запропонував своїм підлеглим заплатити за можливість залишитися в тилу. Для цього він залучив довіреного військовослужбовця, який мав отримувати кошти від солдатів.

Правоохоронці задокументували випадок, коли один з підлеглих заплатив $1 300 за включення до списку «тиловиків». Інші військовослужбовці також платили за місця в роті охорони, наразі правоохоронці встановлюють усі деталі.

За оперативними даними, спільник командира отримав на свої банківські рахунки 300 тис. грн та близько $30 тис. готівкою.

Зазначається, що підполковник також намагався підкупити вище керівництво — запропонував $5 тис. за кількох військових. 

В ОГП повідомили, що солдата-посередника викрили під час отримання другого траншу неправомірної вигоди на суму $800, а його керівника затримали під час передачі хабаря у розмірі $5 тис.

Обом повідомили про підозру в одержанні неправомірної вигоди (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 КК України). Їм загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Суд обрав запобіжний захід — тримання під вартою.

Наразі розслідування триває, встановлюються інші факти протиправної діяльності, а також повне коло осіб, причетних до цієї оборудки.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

На Прикарпатті викрили трьох працівників ТЦК на хабарництві (фото)