На Закарпатті з крижаної Тиси врятували напівпритомного жителя Сум
ДПСУ

Прикордонники відділення «Великий Бичків» витягли з річки Тиса напівпритомного 26-річного айтівця із Сум.

Про це повідомили в ДПСУ. 

Чоловіка знайшли одягненим у гідрокостюм та рятувальний жилет на березі річки. Він майже не подавав ознак життя. Військовослужбовці негайно витягли чоловіка з води і надали першу допомогу. Його напоїли гарячим чаєм та забезпечили сухим одягом.

Чоловік розповів, що знайшов у Telegram-каналі оголошення про «легальний» перетин кордону. Однак замість переходу через офіційний пункт пропуску йому запропонували перепливти крижану Тису. Вартість послуг ділків складала $5 тисяч.

Українця переконали, що він переходитиме річку по мілководдю, однак було досить глибоко. На перших хвилинах чоловік послизнувся, втратив орієнтування і почав тонути. Течія винесла його до берега, але через холод та спазм кінцівок чоловік не зміг вибратися з води самостійно.

Всього з початку повномасштабного вторгнення на ділянці відповідальності Мукачівського прикордонного загону зафіксували 19 випадків загибелі чоловіків під час перепливання Тиси.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ викрила три схеми втечі ухилянтів: серед організаторів — радник глави адміністрації Януковича (фото)