На Закарпатті затримали керівника злочинної групи: її координував глава Мукачівської райради
СБУ

СБУ та Нацполіція знешкодили організоване злочинне угруповання, яке тероризувало та намагалося тримати в страху мешканців Закарпаття.

Про це повідомили в СБУ.

У Мукачеві затримали керівника силового блоку групи. За даними правоохоронців, координував нею колишній народний депутат від «Партії регіонів», який зараз очолює одну з районних рад області.

Зловмисники спеціалізувалися на здійсненні насильства і тиску щодо політичних конкурентів кольнього регіонала. Зокрема, вони намагалися залякати одного з депутатів Закарпатської облради.

Зловмисники здійснили підрив на подвір’ї його домоволодіння, використовуючи вибухівку. А перед тим неодноразово підпалювали його помешкання та рухоме майно.

На підставі зібраних доказів затриманому повідомлено про підозру за чч. 3, 4 ст. 27, ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження майна). Наразі вирішується питання щодо обрання фігуранту запобіжного заходу, зловмиснику загрожує до 10 років тюрми.

Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до діяльності злочинного угруповання.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Готував удари по ППО: СБУ затримала агента воєнної розвідки рф у Запоріжжі