На Закарпатті затримали поплічника рф, який підпалив авто ЗСУ та Червоного Хреста

На Закарпатті правоохоронці Служби безпеки України та Національної поліції затримали 21-річного переселенця з Вінницької області, який виконував злочинні вказівки російських спецслужб. Чоловік підпалив автомобілі, належні Збройним Силам України та Червоному Хресту, розраховуючи на «винагороду» з рф.

Про це йдеться в пресслужбі СБУ.

Як з'ясувалося, молодик шукав можливостей швидкого заробітку і через Telegram вийшов на зв’язок із представником російських спецслужб. За їхнім наказом він здійснив кілька підпалів, зокрема позашляховика ЗСУ та автівки Червоного Хреста, сподіваючись отримати грошову винагороду. Виконавши завдання, він зняв відео палаючих автомобілів та відправив куратору з росії.

Однак, замовники відмовилися виплатити гроші, вимагаючи від зловмисника здійснити ще кілька підпалів. Правоохоронці затримали підозрюваного під час підпалу третього автомобіля.

«Серія підпалів, за задумом російських спецслужб, мала дестабілізувати ситуацію на Закарпатті. Проте завдяки злагодженій роботі СБУ та Нацполіції вдалося запобігти подальшим злочинам», — зазначили в СБУ.

Під час затримання в молодика вилучили засоби підпалу та телефон із доказами переписки з кураторами з рф. Зловмиснику вже оголошено підозру за статтями Кримінального кодексу України, зокрема за умисне знищення майна та перешкоджання діяльності ЗСУ.

Йому загрожує до 10 років позбавлення волі.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ затримала агента рф, який шпигував за Силами оборони на Покровському напрямку