На Запорізькому напрямку розпочали ротацію підрозділів — Сирський

Оперативна обстановка на Запорізькому напрямку знаходиться під контролем ЗСУ. Про це повідомив Головнокомандувач Олександр Сирський за результатами поїздки до бригад, які тримають фронт на цій ділянці.

Він наголосив, що ворог продовжує атакувати наші позиції в районах Роботине, Вербове, але без особливого успіху. При цьому, не зважаючи на доволі складну обстановку на всій лінії фронту, вдалося запустити процес ротацій та заміни частин і підрозділів, які тривалий час виконують бойові завдання на передньому краї.

«Це дозволить стабілізувати обстановку і позитивно вплине на морально-психологічний стан наших воїнів. В ході роботи прийняв всі необхідні рішення для підвищення бойових спроможностей наших бригад», — розповів Сирський.

За його словами, бойові дії характеризуються численним застосуванням дронів всіх типів у поєднанні з вогнем артилерії та мінометів. За таких обставин ударні безпілотні системи поступово стають основною ударною зброєю сухопутних підрозділів у загальновійськовому бою, а захист від них можуть забезпечити лише сучасні та потужні засоби РЕБ, роль та значення яких постійно зростає.

«Протистояння дронів та РЕБ вийшло на перший план і тільки той, хто перший зможе добитися відриву від противника в цьому змаганні, буде мати шанс на перемогу», — підкреслив Головнокомандувач ЗСУ.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Рекрутинг до ЗСУ: як потрапити до конкретної військової частини (інструкція)