На Житомирщині помер чоловік, якого забрали на ВЛК: що кажуть рідні та в ТЦК
Суспільне Житомир/Олена Кучмій

У Звягельському районі на Житомирщині помер 32-річний Сергій Ковальчук. Рідні стверджують, що його побили у військкоматі. Натомість у ТЦК причиною смерті називають епілепсію та зловживання алкоголем.

Так, батько померлого заявив Суспільному, що його сина «вбили». За його словами, чоловіка забрали до ТЦК близько 5 ранку 28 травня — він проживав окремо, тож родичі не бачили цей момент. Наступного дня стало відомо, що син перебуває у важкому стані в реанімації. За три з половиною доби, 2 червня, він помер.

У лікарні журналістам повідомили, що їм привезли пацієнта у стані коми з діагнозом «закрита черепно-мозкова травма, лінійний перелом тім'яної кістки, правобічна внутрішньочерпна гематома, вогнищевий забій головного мозку, дифузний забій головного мозку, перелом нижньої щелепи, пневмонія, спричинена аспірацією їжі або блювотними масами».

Чоловіка одразу відправили на оперування. Після цього він перебував на апараті штучної вентиляції легень у вкрай важкому стані.

У Житомирському обласному ТЦК будь-яку причетність своїх співробітників до смерті Сергія Ковальчука заперечують. Там розповіли, що, за словами свідків,чоловік декілька днів до цього зловживав алкоголем і мав ознаки легких травмувань.

28 травня його відвезли на ВЛК, а вранці наступного дня стався «епілептичний напад, спричинений тривалим вживанням алкоголю». Тоді чоловіку надали першу невідкладну медичну допомогу і викликали «швидку», однак від отриманих під час епілептичного нападу травм він помер у лікарні.

«Слідчо-оперативна група на місці інциденту кваліфікувала подію як самокаліцтво… Слідчі, які проводили експертизу, зазначили: жодного стороннього фізичного впливу на чоловіка не чинилося», — заявили в ТЦК.

У поліції Суспільному повідомили, що зараз проводять досудове розслідування з попередньою правовою кваліфікацією за статтею 128 ККУ — «Необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Кабмін заборонив бронювати більше 50% працівників ДСНС та поліції — Гончаренко