На знак жалоби за колишнім лідером у Північній Кореї заборонили сміятися і пити алкоголь 11 днів — ЗМІ
Getty Images

Північна Корея заборонила громадянам сміятися та пити алкоголь протягом 11 днів, починаючи з 17 грудня.  

Справа в тому, що в країні оголосили жалобу з нагоди 10-річчя від дня смерті Кім Чен Іра, колишнього лідера та батька нинішнього диктатора Кім Чен Ина, повідомляє RFA.

Як пишуть ЗМІ, якщо хтось помре під час трауру, його сім’ї забороняється голосно плакати, а тіло потрібно вивезти після закінчення жалоби. В день річниці заборонено навіть ходити за покупками.

Також люди, чиї дні народження припадають на цей період, не можуть їх відсвяткувати. Джерело розповіло журналістам, що раніше корейців, яких ловили нетверезими під час трауру, арештовували та вивозили невідомо куди.

У поліції на період жалоби є своя особлива місія — шукати тих, хто не виглядає достатньо сумним. «Жителі скаржаться, що живих змушують оплакувати цих покійників до смерті», — розповів один із мешканців країни журналістам.

Кім Чен Ір — другий представник династії Кімів, син засновника країни Кім Ір Сена. Він правив країною 17 років — до смерті 17 грудня 2011 року. Потім до влади прийшов його син — нинішній лідер країни Кім Чен Ин.

Раніше Chas News писав, що Північна Корея засудила до страти чоловіка, який контрабандою ввіз і продав школяру копію серіалу Netflix «Гра в кальмара».

Суддям у Росії заборонили вживати нецензурну лайку в офіційних документах