На знищеному російському кораблі «Сергій Котов» був вертоліт — ВМС

На борту знищеного російського корабля «Сергій Котов» був вертоліт.

Про це в ефірі телемарафону розповів речник ВМС Дмитро Плетенчук та джерела у коментарі ЗМІ.

«Скоріш за все втрати там досить серйозні. Ця інформація верифікується. Вона одна із найскладніших щодо верифікацій. Тому що звісно ворог приховує всі ці втрати. І, до речі, в нього на борту ще мав бути гелікоптер. Тому принципі це той випадок «2 в 1», навіщо платити більше», — сказав Плетенчук.

За інформацією джерел, ймовірніше, разом з кораблем знищили Ка-29 чи Ка-27.

«Ймовірно, це був саме Ка-27. Більшості екіпажу корабля вдалось евакуюватись — в районі 50 осіб. Понад 7 загиблих і близько 6 важкопоранених», — сказав співрозмовник.

У перехопленні розмови командира 184 бригади кораблів охорони водного району, якому підпорядкувався «Сергій Котов», що судно атакувало п’ять безпілотних катерів.

«Зрозуміло, що ви все це знаєте. Нашу трагічну подію нічну. Відповідно в 0.50 безекіпажнимим катерами у кількості 5 одиниць було атаковано малий патрульний корабель «Котов», який разом з нами несе бойове чергування з протиповітряної оборони, та знаходиться він у мене, відповідно, на управлінні», — розповів він.

https://t.me/DIUkraine/3553

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

ГУР показало відео атаки дронів Magura V5 на ворожий корабель «Сергій Котов»