НАБУ і СБУ повідомили про підозру експерту, через якого в України забрали частину нафтопроводу

Ексзаступнику директора ДП «УкрДІАП» повідомили про підозру у зловживанні службовими повноваженнями. Очільник держпідприємства нібито надав завідомо неправдивий висновок в суд. Внаслідок цього фірма «Прикарпатзахідтранс» безпідставно отримала у власність частину магістрального нафтопродуктпроводу «Самара – Західний напрямок».

Про це повідомила пресслужба НАБУ.

«За даними слідства, підозрювана склала завідомо недостовірний висновок, який став підставою для винесення рішення Господарського суду Рівненської області, який у серпні 2017 року відмовив у визнанні права власності на частину нафтопродуктопроводів «Самара – Західний напрямок» за державою», — йдеться у повідомленні.

Злочин кваліфікували за ч.3 ст.365-2, ч.2 ст.384 Кримінального кодексу України.

Наразі слідчі розслідують обставини передачі права власності на частину нафтопродуктопроводу «Самара-Західний напрямок», що проходить територією України.

Довідка

Відповідний магістральний трубопровід збудували ще за часів СРСР. Після проголошення незалежності України він мав перейти у власність держави на підставі правонаступництва. Проте дочірня компанія російської АК «Транснафтопродукт» зазначений трубопровід у власність України не передала.

Після судових розглядів в 2017 році Господарський суд Рівненської області на основі «завідомо неправдивого висновку судової інженерно-технічної експертизи експертів ДП «УкрДІАП»,  визнав право власності на частину нафтопродуктопроводу «Самара-Західний напрямок» за ТОВ «Прикарпатзахідтранс».

Тарас Козак оформлює й продає вугілля з ОРДЛО через кіпрський офшор — активісти