НАБУ оголосило у розшук бізнесмена Володимира Галантерника. Його називають «хазяїном Одеси»

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) оголосило у розшук відомого одеського бізнесмена Володимира Галантерника.

Про це інформує сайт МВС.

Вказано, що Галантерника оголошено у розшук як особу, яка переховується від органів досудового розслідування.

За інформацією правоохоронців, бізнесмен зник 31 серпня у Харкові.

Володимира Галантерника, якому у грудні виповниться 52 роки, українські ЗМІ називають чи не найвпливовішою людиною в Одесі, «сірим кардиналом», «хазяїном міста».

Галантерника підозрюють створенні злочинної організації, привласненні майна, «відмивання» доходів, одержаних злочинним шляхом, та зловживанні службовим становищем.

Раніше, 6 жовтня, генеральний прокурор України Ірина Венедиктова підписала підозри Галантернику, меру міста Геннадію Труханову, колишньому прокурору Одеської області Олегу Жученку та двом депутатам міської ради VII скликання.

«На моїй пам’яті, мало не вперше слідству вдвлося кваліфіковано задокументувати протиправну діяльність таких різношерстих людей: від градоначальника та експрокурора області і до, здавалося б, звичайного бізнесмена, який вміло нарядив всіх цих героїв у різні одежинки і «крутив» ними як хотів, прямо як на виставі в театрі юного глядача», — заявила тоді Венедиктова.

За її словами, підозрювані були причетні злочинних дій, спрямованих на заволодіння земельними ділянками в Одесі.  Збитки міському бюджету оцінюють у понад 533 млн грн.

Вищий антикорупційний суд ухвалив вирок ексміністру Володимиру Омеляну