НАБУ повідомило про підозру колишньому голові Фонду держмайна Сенниченку

НАБУ і САП повідомили про підозру колишньому голові Фонду державного майна.  Його звинувачують в очоленні злочинної організації, яка заволоділа понад 500 млн грн коштів державних «Одеського припортового заводу» та «Об'єднаної гірничо-хімічної компанії».

Про це повідомили у пресслужбі САП.

У повідомлення не уточнюють ім’я екскерівника. Але джерела ЗМІ серед правоохоронців стверджують, що йдеться про Дмитра Сенниченка, який обіймав посаду з 2019-го до 2021 року.

Також під підозрою ще дев’ятеро осіб:

  • співорганізатору злочину — наближеній до голови ФДМУ особі;
  • раднику голови ФДМУ;
  • двом особам, які у різні періоди виконували обов’язки директора «Одеський припортовий завод»;
  • виконувач обов’язків керівника «Об’єднана гірничо-хімічна компанія»;
  • двом власникам ТОВ — переможцю аукціону на «ОПЗ»;
  • двом особам - співучасникам злочину

За даними САП, з листопада 2019 по березень 2020 року Сенниченка створив злочинну організацію, щоб контролювати найважливіші об’єкти управління ФДМУ у добувній, переробній, паливно-енергетичній та інших галузях економіки держави.

Він призначив «своїх» людей директорами «Одеського припортового заводу» та «Об’єднано гірничо-хімічної компанії». Вони укладали незаконні договори і продавали визначеним компаніям продукцію за заниженими цінами. Різницю у вартості підозрювані привласнювали.

Так, наслідок таких дій за період з травня 2020 по жовтень 2021 року збитки «ОПЗ» сягнули суми понад 390 млн грн.

У «ОГХК» шляхом умисного укладення учасниками злочинної організації чотирьох контрактів із підконтрольною їм компанією нерезидентом та забезпечення відвантаження титанової сировини за заниженою вартістю. Ці дії спричинили «ОГХК» збитків на суму понад 118 млн грн.

Досудове розслідування триває, встановлюються інші можливі епізоди протиправної діяльності, а також інші особи, які можуть бути причетні до вказаних злочинів.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Верховна Рада призначила головою Фонду держмайна Рустема Умерова: що про нього відомо