НАБУ повідомило про підозру нардепу Герасимову з «Євросолідарності»

Національне антикорупційне бюро повідомило про підозру нардепу Артуру Герасимову («Європейська солідарність») у внесенні недостовірних відомостей до е-декларації за 2020 рік.

У пресслужбі НАБУ зазначили, що він не задекларував двоповерховий дуплекс та паркомісце в іспанській провінції Аліканте , якими володіє спільно з дружиною. Нерухомість нардеп придбав ще у 2013 році за 190 тис. євро. Також незадекларованими виявилися понад 1,6 тис. дол. США на рахунках в українських банках.

«Дії особи кваліфікували за ч. 1 ст. 366-2 Кримінального кодексу України (в редакції Закону України № 1074-ІХ від 04.12.2020)», — повідомили у бюро.

В НАБУ прізвище наредпа не вказали, але зазначили, що розслідування за публікаціями журналістів програми «Схеми». Ще у квітні 2021 року журналісти випустили розслідування про нерухомість Герасимова в Аліканте, не вказану у декларації. У червні 2021 року НАБУ відкрило з цього приводу кримінальне провадження.

Будинок у містечку містечку Хавеа, який, за даними журналістів «Схем», належить Герасимову та його дружині

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

НАБУ повідомило про підозру голові Рахункової палати: деталі справи