НАБУ розкритикували за дії під час обшуків в компанії Archer. У бюро відповіли
Facebook / Олександр Яременко

5 жовтня детективи НАБУ прийшли з обшуками до виробника тепловізійних прицілів Archer.

Про це повідомив керівник компанії Олександр Яременко.

Як заявив очільник підприємства, обшуки провели в офісах та в будинках співробітників, у них вилучили телефони, комп’ютери та документи, що стосуються виконання державних контрактів. 

Яременко виголосив низку претензій щодо методів роботи НАБУ. За його словами, ухвала суду, з якою прийшли слідчі, є неправдивою. Також керівник компанії мав й інші зауваження 

«Чомусь копіюються конструкторські креслення і документація, програмні продукти, які є інтелектуальною власністю компанії і держави... Дуже сподіваюсь, що ця документація не потрапить закордон до наших конкурентів...Слідчі не підготовлені, і не знають, що ми виконали всі державні контракти, не дивлячись на всі перепони і складнощі. Не розуміють до кого прийшли і що взагалі ми виробляємо», — написав Яременко.

У НАБУ прокоментували заяви очільника Archer та заявили, що обшуки пройшли в межах кримінального провадження щодо можливої розтрати державних коштів.

Бюро стверджує, що обшуки пройшли в кількох компаніях, однак з яких уклала низку контрактів на постачання Силам оборони тепловізійних приладів. Загальна сума контрактів — майже 1,5 млрд грн.

«Попри це, відбулось порушення строків постачання на понад дев'ять місяців, що призвело до несвоєчасного отримання ЗСУ техніки необхідної у боротьбі з агресією рф. Це обумовило подання Міністерством оборони України позову про стягнення дебіторської заборгованості та штрафних санкцій», — пояснили в НАБУ.

Також у бюро стверджують, що не копіювали креслення і документацію, які є інтелектуальною власністю товариства. У НАБУ пообіцяли у подальшому відкрито інформувати про перебіг розслідування.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Мера Сум затримали при отриманні хабара — НАБУ (фото)