НАБУ затримало брата голови ОАСК Вовка під час отримання хабаря у $100 тисяч
НАБУ

Національне антикорупційне бюро затримало брата голови Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка під час отримання $100 тис.

Про це повідомляє НАБУ на Facebook і «Бабель» із посиланням на джерело в антикорупційних органах.

Наразі у будівлі суду відбуваються обшуки. Затриманого звати Юрій Зонтов, він адвокат. Як пише у власному Telegram-каналі колишній нардеп Сергій Лещенко, $100 тис., які отримав Зонтов, начебто призначалися для самого Вовка.

Разом із Зонтовим бюро викрило ще одного адвоката. Вони обіцяли одній з приватних компаній посприяти в ухваленні позитивного для неї судового рішення. Допомогти їм у цьому нібито мав сам Вовк.

Пресслужба НАБУ підтвердила обшуки та затримання брата Вовка.  

Передісторія

Улітку 2020 року НАБУ опублікувало записи розмов, які детективи зробили в кабінетах суддів Окружного адмінсуду. У НАБУ кажуть, що на цих записах — розмови про тиск на суддів і на інші держоргани. Вовка та ще шістьох суддів підозрюють у спробі захоплення влади, створенні злочинної організації та втручанні в роботу державного діяча.

Вовк визнає, що на записах його голос, але стверджує, що слова вирвали з контексту і що все це — помста НАБУ.

1 вересня Вища рада правосуддя одноголосно залишила на посаді Вовка. У ВРП пояснили, що ухвалили таке рішення, оскільки «немає доказів» про вручення підозри Вовку належним чином — значить, він не набув статусу підозрюваного.

15 березня Вищий антикорупційний суд зупинив судове провадження щодо Вовка — на той час, поки його не знайдуть.

17 березня НАБУ завершило розслідування справи «плівок» Окружного адміністративного суду.

За суддею Вовком бігали вулицею «посіпаки корупціонера з НАБУ»