НАБУ знайшло у «посередників Вовка» понад $3,7 млн та антикваріат
НАБУ

Напередодні НАБУ та САП викрили «на гарячому» двох адвокатів-посередників при отриманні неправомірної вигоди. Їх вже затримали.

Про це пресслужба Національного антикорупційного бюро України розповіла у Facebook.

Наразі вирішується питання про вручення підозри затриманим адвокатам. НАБУ показало, що вилучило в результаті обшуків.

«За місцем виявлення предмету неправомірної вигоди детективи НАБУ віднайшли предмети, ззовні схожі на антикваріат, документи на ім’я голови ОАСК та його близького родича. Також виявлені великі обсяги іноземної готівки: понад 3,7 млн дол. США, 840 тис. євро, 20 тис. фунтів, 230 тис. грн і 100 шекелів», — йдеться у повідомленні бюро.

 

❗Двох адвокатів-посередників, яких #НАБУ та #САП викрили «на гарячому» при отриманні неправомірної вигоди для подальшої...

Posted by НАБУ on Tuesday, April 6, 2021

6 квітня НАБУ та САП викрили на отриманні $100 тис. хабаря двох адвокатів, які обіцяли вирішити питання в судовому позові через  голову ОАСК Павла Вовка.

У бюро кажуть, що один із них — «близький родич» Вовка. Генпрокурор Ірина Венедіктова уточнила, що готівку працівники НАБУ знайшли саме у брата судді Вовка. За даними ЗМІ, його звати Юрій Зонтов. Він працює в Службі зовнішньої розвідки. Однак на час досудового розслідування його відсторонили від роботи. 

Сам суддя Вовк заявив, що ніякого відношення до обшуків ні він, ні ОАСК не мають. На його думку, дії НАБУ є «помстою і провокацією».

НАБУ затримало брата голови ОАСК Вовка під час отримання хабаря у $100 тисяч