Набули чинності зміни до правил дорожнього руху. Що нового

В Україні набули чинності зміни до правил дорожнього руху. Про це повідомив перший заступник начальника департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький у Facebook. Він зауважив, що зміни стосуються усіх головних учасників руху — водіїв, пасажирів, велосипедистів та  пішоходів.

У таксі — лише пристебнутим

Відтепер водії та пасажири таксі обов’язково повинні пристібатися у населених пунктах. Таксисти мають забезпечити наявність ременів безпеки як на передньому, так і на задньому сидінні і нагадувати пасажирам про необхідність їх використовувати.

Інструктори з водіння тепер так само повинні пристібатись.

Не пристібатися в населеному пункті дозволяється лише водіям і пасажирам з інвалідністю, якщо це фізіологічно неможливо, а також водіям і пасажирам оперативних та спеціальних транспортних засобів.

Номери — щоб можна було розгледіти

Забороняється змінювати розміри, форму, позначення, колір і розміщення номерних знаків, наносити на них додаткові позначення або закривати їх. Вони повинні бути чистими і достатньо освітленими.

Велосипедистам — смуга для маршрутних засобів

Велосипедистам дозволений рух смугою для маршрутних транспортних засобів.

Пішоходам — дбати про свою видимість

Пішоходи, які рухаються проїжджою частиною чи узбіччям у темну пору доби та в умовах недостатньої видимості, повинні використовувати світлоповертальні елементи (стрічку, наклейку, жилет тощо), або бути в одязі, який має світлоповертальні елементи.

«Укравтодор» хоче «заспокоювати» водіїв на дорогах за єдиним стандартом