Начальником Генштабу стане командувач ТРО Анатолій Баргилевич — ЗМІ

Новим начальником Генштабу ЗСУ планують призначити генерал-майора Анатолія Баргилевича, а командувачем Сухопутних військ ЗСУ — генерал-лейтенанта Олександра Павлюка.

Про це пише ZN.UA  з посиланням на джерела у Міноборони.

За даними виданням, зараз готують готуються подання на їхні призначення указами президента.

Анатолій Баргилевич: біографія

Баргилевучу зараз 54 роки. На початку російсько-української війни у 2014 році він обіймав посаду начальника управління оперативної підготовки Головного оперативного управління Генштабу. Згодом працював у штабі Антитерористичної операції.

У 2016 році Баргилевича призначили начальником оперативного управління Командування Сухопутних Військ, де він опікувався розвитком терооборони.

Анатолій Баргилевич

З 2020 по 2022 рік генрал-майор обіймав посаду заступника командувача Сухопутних військ —  командувача Командування територіальної оборони. А у 2022-2023 роках був начальником штабу ОСУВ «Хортиця» — оперативно-стратегічного управління військ, які діяли від Бахмута до кордону з рф на Харківщині. Командувачем цього угрупування до призначення Головнокомандувачем ЗСУ був Олександр Сирський.

9 жовтня 2023 року Баргилевича призначили Командувачем Сил територіальної оборони ЗСУ.

Олександр Павлюк: біографія

Павлюк з березня 2014 року на посаді командира 24 бригади брав активну участь у боях за Слов'янськ, Краматорськ, Сіверськ, Лисичанськ та Луганський аеропорт.

З 2015 по березень 2017 року — начальник штабу — перший заступник командувача військ оперативного командування «Захід» Сухопутних військ ЗСУ. А потім до квітня 2020 року обіймав посаду командувача оперативного командування «Захід».

З 2020 по липень 2021 року — командувач підготовки Командування Сухопутних військ ЗСУ.

З 28 липня 2021 по 15 березня 2022 року — Командувач Операції Об'єднаних сил.

Олександр Павлюк

З 15 березня його призначили головою Київської ОВА. На цій посаді він працював до 21 травня. А потім до 21 лютого 2023 року був начальником штабу — заступником командувача Сухопутних військ ЗСУ і водночас був командувач Угруповання сил і засобів оборони Києва. Відзначимо, що посаду командувача Сухопутних військ з 2019 року обіймав Олександр Сирський.

21 лютого 2023 року Олександра Павлюка призначили першим заступником міністра оборони.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Сирський назвав свої головні завдання на посаді Головнокомандувача ЗСУ