Над територією Молдови пролетів російський «шахед»: що відомо

Уночі 27 лютого під час атаки по Україні один з ворожих дронів пролетів над територією Молдови.

Про це повідомляють Сили оборони півдня.

Зазначають, росіяни провокативно спрямували БПЛА за траєкторією із перетином українсько-молдовської ділянки державного кордону в Одеській області. Дрон пролетів над територією Молдови кількадесят кілометрів і знов увійшов у повітряний простір України, де був знищений силами ППО.

Водночас Міністерство оборони Молдови заявило, що не фіксували російські БПЛА повітряному просторі країни.

«У зв'язку з передбачуваним ризиком проникнення безпілотника в простір Республіки Молдова повідомляємо, що жоден безпілотник, запущений російською федерацією сьогодні ввечері по Україні, не перетинав територію Республіки Молдова», — йдеться в повідомленні.

У Повітряних Силах заявили, що не бачать в інциденті «нічого дивного», адже росія проводить провокації на цьому напрямку не вперше.

«Це не лише безпілотники ударного типу, а й розвідувальні БПЛА часто навіть наближалися до території Румунії. Ну типу «Орлан» чи якісь це було раніше, десь рік чи пів року тому. Такі випадки були теж. Тому нічого особливого в цій новині немає. Він пролетів, скоротив собі, так би мовити, шлях і таким чином потрапив з півдня на територію нашої держави, де був знищений нашою ППО», — сказав речник ПС Юрій Ігнат.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Генштаб ЗСУ розповів про втрати ворога станом на 27 лютого