Нафта за родзинки: Афганістан хоче закуповувати російські нафтопродукти по бартеру

Афганістан, який зараз перебуває під владою талібів, розглядає можливість купівлі нафтопродуктів і товарів із росії за бартерною схемою. Натомість Кабул пропонує експортувати експортувати до рф корисні копалини, родзинки та сировину для ліків. 

Про це пише пропагандистське видання РИА «Новости» посилаючись на міністра промисловості та торгівлі країни Нуріддін Азізі.

Кабул має намір до кінця 2022 року домовитися з росією про постачання близько мільйона тонн бензину та мільйона тонн дизельного палива.

«Нинішній афганський уряд контролює територію всієї країни, ситуація є безпечною. І зараз ми можемо надати росії якісь свої корисні копалини в обмін на імпорт із росії, зокрема на продукти та енергоресурси з росії», — заявив Азізі.

Замість російських нафтопродуктів Афганістан, за його словами, міг би запропонувати власні товари.

«Крім цього в нас є, наприклад, сухофрукти, родзинки та лікарські трави, Афганістан історично постачав великі обсяги родзинок в росію. Ми можемо поставити в росію сотні тонн такої продукції. Наприклад, на лікарські трави ціни зараз дуже високі, а росія потребує такої сировини для медицини», — додав він.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У ЄС почала діяти заборона на імпорт російського вугілля