«Нафтогаз»: вчасний старт опалювального сезону у 45 містах під загрозою через борги
Pixabay

З 16 жовтня у Києві розпочнеться опалювальний сезон. Проте 63 виробники тепла мають заборгованість. Через це вчасний старт опалювального сезону у 45 населених пунктах залишаються під загрозою.

Про це повідомляє пресслужба «Нафтогазу» .  

У компанії зазначають, що найбільше боргів у підприємств ТКЕ Луганської області — 56%, Дніпропетровської області — 71%, Кіровоградської області — 81%, Івано-Франківської області —82%, Донецької області — 86%.

«Компанія завчасно публікує перелік критичних боржників, аби мешканці кожної області могли перевірити, чи входить до нього місцеве (регіональне) підприємство ТКЕ, а засновники таких підприємств, зокрема, місцеві органи самоврядування, могли попередити розвиток проблеми», — йдеться у повідомленні «Нафтогазу».

Міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що з 16 жовтня у столиці розпочнеться опалювальний сезон. Мер каже, що міськрада ухвалила таке рішення через похолодання.  

«Із завтрашнього дня ми розпочнемо подачу тепла в систему. За прогнозами, з наступного тижня буде похолодання. Кияни повинні мати комфорт і тепло в оселях, особливо коли під час пандемії насуваються ще сезонні хвороби та ГРВІ», — говорить Кличко.

Синоптик Наталя Діденко каже, що в Україну йде похолодання та дощі. Про це вона розповіла на своїй Facebook-сторінці. 

«Найближча п'ятниця вже попідкидає більше дощів, які періодично, але з проясненнями, охоплять більшу частину України. Дощі, щоправда, будуть невеликими, максимум, помірними. У Карпатах може линути сильніше. На Сході і Півдні 16 жовтня сухо», — запевняє синоптик.

 

Сьогодні - 15 жовтня, половина осені вже - за нами. Може, комусь і не найкраща, але найкрасивіша - точно) Ми дивимося...

Posted by Наталка Діденко on Thursday, October 15, 2020

Раніше ми писали, що У Києві з’явилися власні дорожні метеостанції.