«Нафтогаз» випускає нові євробонди з більшою дохідністю

НАК «Нафтогаз» планує новий випуск єврооблігацій зі строком погашення у 2027 році. Єдиним організатором розміщення виступив один із найбільших банків США Citibank.

Разом з тим компанія запропонувала інвесторам, які тримають єврооблігації в доларах зі строком погашення у 2022 році і в євро зі строком погашення у 2024 році, їх достроковий викуп. Максимальний об’єм викупу по двох випусках — еквівалент $335 млн. Пропозиція дійсна до 10 листопада.

Наразі в обігу знаходяться облігації доларового випуску на $335 млн та випуску в євро на €600 млн. Пріоритет серед заявок на викуп надається доларовим євробондам. Орієнтир дохідності нових євробондів «Нафтогазу» становитиме 9 — 9,25%.

В липні минулого року НАК випустив єврооблігацій на $335 млн та €600 млн з дохідністю 7,37% та 7,12% відповідно. В компанії тоді повідомили, що запит інвесторів на цінні папери «Нафтогазу» у 2,5 рази перевищив пропозицію. Сумарно єврооблігації купили 120 інвесторів з Великобританії та інших країн Європи, а також з країн Азії та Південної Америки.

Викуп єврооблігацій, що знаходяться в обігу та розміщення нових євробондів дозволить збільшити дюрацію боргового портфеля, тобто середньозважений строк погашення облігації.