Наглядова рада Українського культурного фонду обрала нового директора
Geek Informator

Владислав Берковський виграв конкурс на посаду виконавчого директора Українського культурного фонду.

Як повідомляє установа на сайті, наглядова Рада УКФ  провела фінальний етап конкурсу. Під час відкритих співбесід прослухали програми дванадцяти кандидатів:

За результатами відкритого голосування шість членів Ради проголосували за Берковського.

«Шість голосів набрав Берковський Владислав, два голоси набрала Ірина Осадча. За підсумками голосування ми маємо переможця конкурсу – Владислава Берковського», – сказала голова наглядової ради УКФ Лариса Мудрак.

Берковський сказав під час виступу, що важливим є налагодження чіткої комунікації між дирекцією та наглядовою радою, між самим УКФ та органами виконавчої влади та між УКФ і суспільством, передає «Укрінформ».

Передісторія

З 2018 року посаду виконавчого директора УКФ обіймала Юлія Федів. 8 лютого УКФ повідомив, що в неї завершився контракт.

Конкурс на посаду Рада УКФ оголосила того ж дня, однак жоден із кандидатів за результатами співбесіди не набрав більше половини всіх голосів членів Наглядової ради УКФ.

Відповідно, оголосили новий конкурс.

Скандал навколо УКФ

10 березня 2021 Спілка концертної індустрії України звинуватила УКФ в непрозорому використанні коштів. Причому саме в той час, коли тривав прийом документів на конкурс виконавчого директора УКФ. На цю посаду планувала переобратися Федів.

15 березня 2021 року на сайті УКФ з'явилася офіційна відповідь «щодо публікації Спілки концертних індустрій України». Фонд по пунктах дав роз'яснення щодо усіх висунутих звинувачень і наголосив, що порушень не було. УКФ д запевнив, що діяв у рамках встановлених законодавством вимог.

 На думку УКФ, невідомий автор припускається помилки, переконуючи, що порядок використання бюджетних коштів визначається наказом Фонду, а посадові особи Фонду одноосібно приймають рішення щодо розподілення коштів. Це не так, адже Фонд не є приватною структурою.

У Міністерстві культури та інформаційної політики зазначили, що «поділяють занепокоєння спільноти можливими порушеннями при розподілі коштів», та звинуватили УКФ у недостовірній інформації.

17 березня міністр культури Олександр Ткаченко сказав, що аудиторська перевірка УКФ не повинна впливати на вибори виконавчого директора установи.

24 березня 2021 року Наглядова рада УКФ не змогла проголосувати за нового виконавчого директора інституції під час першого конкурсу. Жоден претендент на посаду не набрав більшості голосів.

29 березня Наглядова рада УКФ оголосила другий конкурс на посаду виконавчого директора. Виконувати обов'язки виконавчого директора УКФ призначили Ірину Осадчу.

7 квітня коаліція «Реанімаційний пакет реформ» закликала Наглядову раду УКФ обирати виконавчого директора у відкритий та прозорий спосіб або скласти повноваження.

10 квітня голова Наглядової ради УКФ Михайло Захаревич, якого призначили на цю посаду лише в січні 2021 року, склав повноваження за власним бажанням. Замість нього Наглядову раду очолила Лариса Мудрак.

Перший виконавчий директор Українського культурного фонду не бере участі у конкурсі на посаду