Нагорода для всього українського народу. В США Олені Зеленській вручили премію Dissident Human Rights Award
Скріншот

У Вашингтоні відбулася церемонія нагородження лауреатів премії Human Rights Award, під час якої дружина українського президента Олена Зеленська отримала нагороду для всього народу України.

Про це Перша леді повідомила у своєму Telegram. І опублікувала відео отримання нагороди.

«Цьогоріч уперше нею відзначили не конкретну людину, а весь народ України за «мужню боротьбу за свободу проти агресивної війни росії». Хоча меморіал присвячений злочинами комунізму, варто пам'ятати, що це лише одне з облич тоталітаризму», — написала Зеленська.

 

 

Вона також зазначила, що на церемонії розповіла, як зараз росія застосовує в Україні сталінські репресивні методи.

«Як українці проходять крізь російські фільтраційні табори, як катують тих, хто не погоджується співпрацювати з окупантами. Як наших людей примусово депортують до росії. Ціною героїчних зусиль ми боремося зараз не лише за свою свободу», — додала Зеленська.

І наголосила, що українці борються за те, щоб сталінський Великий терор більше не зміг використовуватися ніде й ніколи у цивілізованому світі.

До слова, премію Dissident Human Rights Award з 2015 року присуджують активістам та дисидентам поневолених народів за їхню хоробрість у відстоюванні прав людини та свободи.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Україна отримала грант від США на $1,7 млрд