«Найбільш життєздатна» та навіть «найгарніша». У Шанхаї оголосили конкурс на найкращого донора сперми
Getty Images

Шанхайський банк сперми оголосив конкурс на найкращого донора. До участі запрошують учнів коледжів.

Акцію запустили, щоб нагадати про те, як важливо для молодих людей дбати про репродуктивне здоров’я, повідомляє Global Times.

Щоб взяти участь в конкурсі, потрібно бути віком від 20 до 45 років, а також щонайменше 165 см на зріст, мати хороший зір та диплом про вищу освіту.

Кандидатам на «почесне звання» гарантували анонімність. До основного етапу відбору допустять чоловіків із високою концентрацією сперматозоїдів — від 60 млн в одному міліметрі.

Біологічний матеріал відбирають для досліджень. Учасники отримають винагороду, залежно від кількості та якості сперми. Також їм відшкодують витрати на харчування та спорт.

У фіналі конкурсу оберуть переможців у трьох категоріях: найвища концентрація сперматозоїдів, найбільш життєздатна сперма та «найгарніша» сперма. Якщо учасники захочуть, вони зможуть підписати із центром контракт, щоб їхній біологічний матеріал використали для запліднення.

Сперму із Шанхайського банку відправляють у 17 центрів репродуктивної медицини в місті, де її використовують для допомоги людям із генетичними хворобами.