«Найбільша перемога попереду»: український гурт Kalush Orchestra виграв Євробачення-2022

14 травня, у суботу, в італійському Турині гурт Kalush Orchestra, який представляв Україну, одержав перемогу на пісенному конкурсі «Євробачення-2022».

Цьогоріч у фіналі змагалися 25 країн. За результатами голосування професійного журі, Україна опинилася на четвертій сходинці з результатом 192 бали.

Результати голосування журі на Євробаченні-2022

Втім, після оголошення результатів голосування глядачів турнірна таблиця суттєво змінилася. Вони віддали гурту Kalush Orchestra найбільшу кількість балів — 439. Загалом, Україна отримала 631 бал та посіла перше місце з-поміж інших країн.

На другому місці з великим відривом опинилася Британія — сума балів 466, закриває трійку лідерів — Іспанія з результатом 459.

Результати голосування журі та глядачів на Євробаченні-2022

Для України — це вже третя перемога в пісенному конкурсі.

«Дуже дякую. Дякую усім, хто підтримує Україну. Слава Україні!», — вигукнув зі сцени соліст гурту після перемоги.

Президент Володимир Зеленський після перемоги гурту у конкурсі заявив, що хотів б, щоб одного дня учасників і гостей «Євробачення» приймав український Маріуполь.

«Наша мужність вражає світ, наша музика підкорює Європу! Наступного року Україна прийматиме «Євробачення»! Втретє у своїй історії. І вірю – не востаннє. Ми зробимо все, щоб одного дня учасників і гостей «Євробачення» приймав український Маріуполь. Вільний, мирний, відбудований! Дякую за перемогу Kalush Orchestra та всім, хто віддав за нас свої голоси! Впевнений, не за горами наш переможний акорд у битві з ворогом», — написав глава держави в соцмережах.

Міністр культури Ткаченко написав, що вже починають вирішувати, де провести конкурс в наступному році.

«Починаємо думати, де саме в Україні будемо проводити Євробачення-2023. Це одна з перших перемог, найбільша — попереду», — написав міністр.

Раніше Chas News писав, що гурт Kalush Orchestra зі сцени конкурсу закликав врятувати Маріуполь та українських бійців на заводі «Азовсталь».

«Будь ласка, допоможіть українському Маріуполю, допоможіть «Азовсталі». Просто зараз!», — виголосив на багатомільйонну аудиторію соліст Олег Псюк.

Після його заклику пошук за запитом Азовсталь та Маріуполь виросли в кілька разів.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Тімур Мірошниченко коментує «Євробачення-2022» з бомбосховища (фото)