Найкривавіша битва війни: NYT оцінила втрати росіяни під Білогорівкою
Джерело: twitter /Blue Sauron

Російські війська при спробі переправитися через Сіверський Донець у районі Білогорівки втратили більше 400 солдат вбитими та пораненими.

Як пише пише The New York Times, це був один з найбільш смертоносних боїв війни.

Повідомляється, що 11 травня російське командування направило близько 550 військовослужбовців 74-ї мотострілецької бригади 41-ї загальновійськової армії для форсування річки з метою оточити українські сили під Рубіжним.

Однак українська артилерія зруйнувала понтонні мости та знищила скупчення російських військ і техніки навколо річки.

За оцінкою Інститута вивчення війни, російські війська втратили вбитими і пораненими до 485 солдатів і більше 80 одиниць техніки.

The New York Times відзначає, що розгром військ призвів до різкої критики дій командування російськими блогерами-пропагандистами, які почали звинувачувати генералів у некомпетентності та навіть у саботажі.

Західні військові аналітики у свою чергу відзначили, що спроба форсування річки біля Білогорівки не мала жодного тактичного сенсу. Вони припускають, що російські командири, відчайдушно намагаючись добитися прогресу, поспішили з операцією. Також це може бути свідченням безладу у військах окупантів.

«Якщо оцінки про те, що сотні солдат загинули чи поранені, виявляться точними, це буде одна з найбільш смертоносних битв війни», — наголошує The New York Times.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Росіяни відмовились від планів захоплення всієї Донеччини, зосередяться на битві за Сєвєродонецьк — ISW