Напад на Ізраїль: бойовики ХАМАС випустили 2200 ракет і захопили військову базу (відео)

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) розпочала військову операцію «Залізні мечі» у відповідь на напад бойовиків терористичної організації ХАМАС з сектору Газа. Про це пише The Times of Israel. 

«Сьогодні зранку ХАМАС зробив велику помилку і почав війну проти держави Ізраїль. Солдати ЦАХАЛу б'ються з ворогом в усіх місцях проникнення. Держав Ізраїль виграє цю війну», — сказав міністр оборони Йоав Галлант.

Речник ЦАХАЛу контр-адмірал Даніель Хагарі повідомив, що з 6:30 по Ізраїлю випустили більше 2200 ракет. Також бойовики проникли на територію країну по моря на катерах, по повітрю на дельтопланах та по землі.

За його словами, бойові дії зараз тривають щонайменше у семи місцях. Ізраїльська авіація вже почала завдавати авіаудари по сектору Газа.

https://t.me/chasnews/22443

Тим часом керівник бойовика крила ХАМАС Мухаммед ад-Дейф оголосив про початок операції проти Ізраїлю під назвою «Потоп Аль-Акси». За його словами, за 20 хвилин його підлеглі випустили по Ізраїлю 5000 ракет.

За попередніми даними, внаслідок ракетних ударів загинули п'ятеро осіб та постраждали більше ста. Водночас у мережі публікують фото та відео з вбитими та пораненими мирними жителями і ізраїльськими військовими внаслідок наземної атаки терористів. Також кількох військових захопили у полон.

Бойовики також захопили принаймні одну прикордонну базі ЦАХАЛу з військовою технікою та підбили один танк Merkava IV.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Вночі росіяни атакували Одещину ракетами «Онікс» (фото)