Напад на співробітника ТЦК у Ворохті: поліція порушила справу за двома статтями

Правоохоронці порушили кримінальну справу після того, як напередодні у Ворохті на Івано-Франківщині місцеві мешканці напали на автомобіль працівників ТЦК.

Про це повідомили у пресслужбі Івано-Франківської поліції.

За даними слідства, напередодні група чоловіків «зухвало та грубо» порушували громадський порядок. Між ними та військовослужбовцями Верховинського РТЦК та СП, які на той момент виконували свої службові обов’язки, спалахнув конфлікт.

У результаті 47-річний військовий дістав тілесні ушкодження, а автівку ТЦК пошкодили.Потерпілого відвезли до лікарні. Поліція вже опитала потерпілих, встановила деталі конфлікту та вилучила пошкоджену автівку. 

За фактом нападу на автомобіль військових ТЦК розпочали кримінальні провадження за двома статтями: хуліганство (ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України) та перешкодження законній діяльності Збройних сил (ч. 1 ст. 114-1 ККУ). Винним загрожує до 8 років в’язниці.

Нагадаємо, 4 липня місцеві жителі селища протестували проти блокпоста, на якому військові ТЦК та СП перевіряють документи військовозобов’язаних. Люди стверджували, що через це на курорт бояться їхати туристи.

Під час сварки люди перекрили дорогу автомобілю, за кермом якого перебував чоловік у військовій формі, та почали бити по транспортному засобу ногами й руками, а потім виштовхали авто на узбіччя. 

Потім у військкоматі розповіли, що їхній працівник був поранений на фронті. Там також заявили, що й надалі перевірятимуть документи туристів, але блокпост пообіцяли прибрати.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

На Закарпатті чоловік порізав вени під час візиту до ТЦК, щоб уникнути мобілізації