Нардеп Одарченко, ймовірно, перебуває за кордоном — САП

Народний депутат Андрій Одарченко, який фігурує у справі про хабар у криптовалюті для голови Держагентства відновлення, міг покинути територію України. 

Про це заявили у Центрі протидії корупції.

За даними прокуратури, нардеп міг виїхати через Закарпатську область. Водночас Одарченко здавав раніше свої закордонні паспорти.

Адвокати у суді заявили, що їм невідомо, де їхній підзахисний — останні два дні вони з ним не спілкувались.

ВАКС ініціював привід Одарченка і розгляне клопотання про стягнення застави і міжнародний розшук щодо нардепа у четвер, 19 вересня. 

Захист назвав ці клопотання передчасними і вважає, що причини неявки Одарченка можуть бути поважними.

Нагадаємо, Одарченка підозрюють у спробі підкупу ексголови Держагентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафи Найєма. Хабар у криптовалюті Bitcoin в еквіваленті становить $50 тис. доларів. 

В обмін депутат просив сприяння в отриманні коштів із фонду ліквідації наслідків збройної агресії рф на ремонт підконтрольного йому об’єкта інфраструктури. Сам Найєм співпрацював зі слідством та був викривачем.

Раніше Одарченко вийшов під заставу в 15 млн грн і здав закордонні паспорти. Він також мав не відлучатись за межі України без дозволу суду, прибувати до суду на першу вимогу, повідомляти суд про зміну свого місця проживання та утриматися від спілкування з свідками.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

ДБР знайшло тих, хто допоміг депутату Дмитруку виїхати за кордон