Нардеп Шуфрич постане перед судом через фінансування росгвардії

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно народного депутата України IX скликання від забороненої політичної партії «Опозиційна платформа — За життя» Нестора Шуфрича та його експомічника.

Про це повідомили в Державному бюро розслідувань.

У повідомленнях не вказано імена фігурантів, але обставини справи вказують на Нестора Шуфрича та В’ячеслава Черепаню.

У чому звинувачують Нестора Шуфрича

Нестора Шуфрича затримали 15 вересня, тоді йому теж повідомили про підозру у держзраді. Тоді ж йому повідомили про підозру за статтею державна зрада.

СБУ стверджує, що він «тісно співпрацював» і виконував завдання колишнього секретаря РНБО Володимира Сівковича, агента ФСБ, який координував російську агентуру в Україні.

18 квітня СБУ затримала бізнес-партнера народного депутата Нестора Шуфрича.

Таким чином усього за три місяці на рахунки окупантів перевели понад пів мільйона російських рублів (близько 209 тис. грн). Призначення платежів — надання «послуг воєнізованої охорони» об’єктів народного депутата на території півострова.

Бізнес-партнеру Шуфрича повідомили про підозру за ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій з метою повалення конституційного ладу). Йому загрожує до восьми років тюрми з конфіскацією майна.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Суддю, яка п’яною врізалась у дерево, зловили на вживанні алкоголю у військовій частині — розслідування