Нардеп від ОПЗЖ отримав підозру у держзраді — СБУ (фото)

Народному депутату від нині забороненої ОПЗЖ повідомили про підозру у державні зраді ( ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу). Про це повідомляє пресслужба СБУ.

За даними слідства, він, перебуваючи на окупованій території Запорізької області, добровільно пішов на співпрацю з росіянами.

Зокрема, перереєстрував підконтрольні йому підприємства за російським законодавством та відкрив рахунки у місцевих «філіях» банківських установ рф.

Крім того, його заводи постачали ворогу паливно-мастильні матеріали і надавали техніку для облаштування фортифікаційних споруд.

Потім нардеп виїхав до Києва, звідки продовжив координувати підприємства, які допомагають ворогу у війні проти України.

Під час невідкладних слідчих дій правоохоронці виявили та вилучили електронні носії з доказами діяльності нардепа на користь рф. Зараз вирішується питання щодо обрання фігуранту запобіжного заходу. Нардепу загрожує до 15 років тюрми.

За даними нардепа Олексія Гончаренко, СБУ повідомила про підозру Олександру Пономарьову. Бердянські ЗМІ писали, що він майже рік перебував на окупованій території, а лютому 2023 року повернувся до Києва та поновив участь у засіданнях Верховної Ради.