Нардеп від «Слуги народу» Тищенко зібрав у готелі вечірку в розпал карантину
Страна.ua

Нардеп від партії «Слуга народу» Микола Тищенко вдруге за рік відзначився порушенням карантину. Попри скандал 2020 року із рестораном «Велюр», депутат влаштував вечірку на честь дня народження своєї дружини Алли Барановської.

Поліція відкрили кримінальне провадження щодо порушення карантинних вимог в одному з готелів Києва, пише на сайті відділ комунікації поліції Києва.

«Сьогодні вночі в соціальних мережах з’явилась інформація про те, що депутат Верховної Ради влаштував у готелі у Подільському районі вечірку. Правоохоронці негайно виїхали на адресу для з’ясування обставин. Перевірка триває», — написали поліцейські.

Правоохоронці опитують керівників готелю, оглядають приміщення та проводять слідчі дії.

Дані про подію вони внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 325 Кримінального кодексу України.

Раніше ЗМІ писали, що Тищенко влаштував свято для своєї дружини в ресторані готелю Fairmont. На святі гості були без масок та не дотримувалися соціальної дистанції.

За даними ЗМІ, гостей заходу розважала співачка Катя Корецька. На записі видно, що персонал, на відміну від відвідувачів, носить захисні маски.

Один з помічників нардепа заявив, що святкування дня народження дружини Тищенка проходило вдома у «слуги народу». Втім, журналістам вдалося зафіксувати його машину біля готелю, де, імовірно, відбулася вечірка. Вхід до ресторану готелю, за правилами карантину, має бути зачинений ввечері.

Тим часом із 5 квітня у столиці діють посилені карантинні заходи: заклади громадського харчування працюють тільки на виніс чи доставку. Готелі забезпечують гостей сніданками та організовують харчування в номерах. Умови локдауну в Києві забороняють роботу ресторанів готелів у будь-який час доби, крім ранкового.

Реакція «Слуги народу»

Глава партії Олександр Корнієнко заявив у ЗМІ, що СН очікує коментаря від самого Тищенка.

«Далі будемо вже це обговорювати. Потрібно зрозуміти спочатку, що він зробив, а потім застосовувати санкції. Дійсно розібратися, вдома це чи ні. Якщо ресторан працює під час карантину, напевно, санкції повинні бути не тільки до Миколи, а й до ресторану», — сказав Корнієнко.

За його словами, керівництво політсили зараз вивчає наявну інформацію.

Ми неодноразово були учасниками й свідками медіаскандалів, не тільки з Миколою, а й з іншими депутатами. Ми вже навчилися робити паузу, щоб правильно розглянути ситуацію. У нас зараз немає засідань фракції через локдаун, але є активно працюючий чат фракції, до якого ви маєте повний доступ

Передісторія

Під час першого весняного локдауну в 2020 році журналісти Bihus.info з'ясували, що ресторан нардепа Тищенка відвідують відомі в політичних колах люди. У випуску програми «Наші гроші з Денисом Бігусом» від 27 квітня 2020 року говорилося, що «Велюр» продовжував працювати. Там приймали «особливих» гостей: народних депутатів, бізнесменів, «кварталівців» і партнерів Коломойського. Також під час карантину, йшлося в розслідуванні, ресторан відвідував і сам Тищенко. 28 квітня правоохоронці перевірили інформацію Bihus про роботу ресторану Тищенка. Їм відкрив двері адміністратор закладу, в ресторані перебували кілька працівників.

Тищенко в свою чергу заявив, що його ресторан не працює для відвідувачів і там проходять лише «особисті зустрічі», а гості «сидять голодними».

Сам Тищенко заявив, що його ресторан «Велюр» готовий заплатити штраф, «якщо порушення були зафіксовані».

Влітку 2020 року «Велюр» знову потрапив у скандал через порушення обмеження Кабміну на роботу в нічний час доби.

Політичний світогляд. Чому Аваков — Сенека, а Тищенко послідовник Сократа