Нардепа Лабазюка арештували на 2 місяці: він намагався підкупити посадовців

Суд відправив під арешт нардепа з групи «За Майбутнє» Сергія Лабазюка, якого підозрюють у спробі підкупу держслужбовців.

Про це повідомили у пресслужбі НАБУ.

Він перебуватиме під вартою 2 місяці — до 21 січня. Його можуть випустити під заставу у 40,260 млн грн.

За даними слідства, у серпні 2023 року депутат у змові з директором акціонерного товариства запропонував міністру розвитку громад, територій та інфраструктури України й голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України хабар, аби він виділив 1 млрд грн на додаткове фінансування робіт, яке виконувало підконтрольне їм зазначене товариство. За це депутат пообіцяв «винагороду» у розмірі 3-5% від вартості кожного підряду.

Після надходження 50 млн грн за підряд із відновлення зруйнованого мосту в одному з регіонів нардеп через довірену особу надав викривачу-топпосадовцю Державного агентства відновлення обіцяний відсоток на суму $150 тис. Кошти передали на паркінгу одного зі столичних супермаркетів, а гроші були в китайській скриньці.

Фігурантам оголосили підозру за ч. 4 ст. 369 Кримінального кодексу України. Їм загрожує до 10 років ув’язнення.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Суд заарештував 21 квартиру і 15 авітовок Дубінського, його матері та ексдружини