Нардепи проголосували у першому читанні за ув'язнення за недостовірне декларування
Верховна Рада

Верховна Рада має намір запровадити обмеження або позбавлення волі за внесення недостовірних даних у декларації про майно і доходи або неподання такої декларації.

Відповідний законопроєкт, внесений до парламенту президентом, підтримали за основу 283 народні депутати.

Проєкт закону пропонує внести зміни до Кримінального кодексу, передбачивши, що умисне внесення недостовірних відомостей до декларації, які відрізняються від достовірних на суму від 1,13 млн грн до 4,5 млн грн, карається штрафом від 51 тис. грн до 68 тис. грн, або громадськими роботами на термін від 150 до 240 годин, або обмеженням волі терміном до двох років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю терміном до трьох років.

Якщо суб'єкт декларування умисно вніс недостовірні відомості, що відрізняються від достовірних на суму більше ніж 4,5 млн грн, то пропонується встановити покарання у вигляді штрафу від 68 тис. до 85 тис. грн, або громадських робіт на термін від 150 до 240 годин, або обмеження волі терміном до двох років, або позбавлення волі на той самий термін із позбавленням права обіймати певні посади терміном до трьох років.

Крім того, за умисне неподання декларації передбачається карати штрафом від 42,5 тис. до 51 тис. грн, або громадськими роботами на термін від 150 до 240 годин, або позбавленням волі терміном до двох років з позбавленням права обіймати певні посади терміном до трьох років.

Мери міст України задекларували доходи у мільйони гривень, гелікоптер та адмінбудівлю