Нардепу Дубінському повідомили про підозру у підробці документів для виїзду за кордон

Народному депутату Олександру Дубінському повідомили про підозру у службовому підробленні документів для виїзду за кордон (ч. 1 ст. 366 КК України). Про це він повідомив у своєму Telegram-каналі.

За словами нардепа, вночі у його офісі тривали обшуки, за результатами яких правоохоронці нібито нічого не знайшли, але вилучили ноутбук. Він називає розслідування «політичним замовленням» та запевняє, що «справа проти нього розвалиться».

Інформація про вручення підозри Дубінському також підтверджують джерела Української правди.

За даними видання, ДБР встановило, що нардеп отримав дозвіл залишити Україну під приводом супроводження батька на лікування. При цьому батько самостійно виїхав 26 червня і повернувся 11 липня. Водночас Дубінський перетнув кордон 27 червня, а повернувся лише 27 липня.

Правоохоронці отримали інформацію, що під час перебування за кордоном народний депутат встиг двічі відвідати Італію, Хорватію та Іспанію. Зокрема з 20 по 27 липня він перебував в Іспанії та зупинявся в люксових готелях: Mediterraneo у Кастельдефельсі та Vincci Bit у Барселоні.

Нагадаємо, 25 липня співзасновник партії «Демократична сокира», військовослужбовець Антон Швець повідомив, що МОЗ надало дозвіл депутату Олександру Дубінському виїхати за кордон. За його словами, нардеп вивіз батька з тимчасово окупованого Донецька в Україну, щоб пізніше отримати дозвіл на виїзд у Європу. Зокрема, Дубінський нібито зустрічався зі своєю дівчиною у Барселоні.

3 серпня у цій справі СБУ та ДБР вперше провели обшуки у Дібінського.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

CБУ викрила нардепа Анатолія Гунька, який продавав землю Національної академії аграрних наук