Нардепу Олегу Волошину від ОПЗЖ повідомили про підозру у держзраді

Нардепу від забороненої ОПЗЖ Олегу Волошину повідомили про підозру у державній зраді. Про це інформує пресслужба СБУ.

За даними слідства, протягом 2020-2021 років депутат сприяв військово-політичному керівництву рф у підривній діяльності проти України.

Зазначається, що Волошин цілеспрямовано маніпулював суспільною думкою українців в інтересах країни-агресора та подавав викривлену інформацію про військово-політичну та соціальну сферу нашої держави у своїх виступах та інтерв’ю.

«Ця та інша діяльність Волошина доводить, що він свідомо діяв на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці України» — заявили в СБУ.

У результаті за матеріалами СБУ Генпрокурор склав повідомлення про підозру народному депутату України за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада).

Сам Волошин з початку російського вторгнення перебуває за кордоном. 29 січня стало відомо, що нардеп написав заяву на складання депутатського мандату. 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Три нардепи від забороненої ОПЗЖ вирішили скласти депутатські мандати (оновлено)