Нарешті запустять новий український супутник

Віцепрем'єр-міністр — міністр стратегічних галузей промисловості Украни Олег Уруський заявив, що Україна планує вивести на орбіту космічний апарат дистанційного зондування землі «Січ 2-30 (2-1)» до кінця 2021 року. Про це він повідомив 1 лютого на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Ми маємо здійснити всі необхідні заходи, щоб це відбулося до кінця 2021 року, року 30-річчя Незалежності України. І це цілком реально за умови максимально ефективної роботи і є нагальною потребою

Також міністр повідомив, що наявність таких супутників не тільки вирішуватиме завдання у сфері економіки і силових структур, а й заощадить бюджетні кошти.

Уруський зазначив, що Україні необхідний системний підхід в розвитку вітчизняних технологічних можливостей. «(Підхід) передбачає поступове створення і виведення на орбіту вітчизняних космічних апаратів, де кожен наступний має кращі технічні можливості порівняно з попередніми. Це забезпечує науковий і технологічний розвиток українських виробників і розробників», — повідомив міністр.

11 січня уряд України схвалив концепцію космічної програми на 2021-2025 роки з обсягом держфінансування 15 млрд грн. Про це у Facebook повідомив в.о. Голови Державного космічного агентства України Михайло Лев.

Поле битви — орбіта. Як навколоземна територія може перетворитись на сміттєзвалище