Наркозалежні підпалювали військові пікапи у Черкасах за гроші з росії

Служба безпеки України та Національна поліція затримали двох осіб, які підпалювали військові пікапи у Черкасах за гроші з рф. Основними цілями нападів були службові автомобілі Сил оборони та об'єкти Укрзалізниці.

Про це йдеться в повідомленні СБУ.

Протягом доби зловмисники встигли підпалити два позашляховики ЗСУ та релейну шафу поблизу залізничної магістралі. «Це був добре спланований напад», — зазначили в СБУ.

Як з'ясувалося, один із затриманих — переселенець з Лисичанська, який оселився у Черкаській області, а інший — місцевий житель. Обидва вони наркозалежні, і шукали «швидкий заробіток» у Telegram-каналах. «Їм відповів представник рф, який запропонував гроші в обмін на підпали», — розповіли у відомстві.

Для виконання злочинів фігуранти придбали бензин та легкозаймисту суміш. СБУ затримала їх «по гарячих слідах». Під час обшуків у них знайшли мобільний телефон, що використовувався для координації підривної діяльності на користь рф.

«Після виконання трьох «тестових» завдань від окупантів, вони мали продовжити серію підпалів», — повідомили в СБУ.

Зараз затриманим оголошено підозру за ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Їм загрожує до 8 років тюрми. Крім того, розглядається можливість додаткової кваліфікації злочинних дій за ч. 2 ст. 113 Кримінального кодексу України (диверсія в умовах воєнного стану).

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ затримала агента фсб, який коригував подвійний удар «Іскандером» по Одесі (фото)