«Народна війна з НАТО». У путіна придумали, як виправдовувати мобілізацію в рф

Державні та провладні ЗМІ в росії отримали методичку про те, як потрібно висвітлювати часткову мобілізацію в рф. Її підготували в адміністрації президента рф володимира путіна.

Про це пише російське видання «Медуза».

«Росія перемагала у війнах «тільки всім світом» — і лише коли її мешканці вважали, що йде «війна народна», — йдеться у документі, який у своєму розпорядженні має видання.

Тому росіянам планують донести головну тезу, що «народ Росії має згуртуватися перед загрозою НАТО». Оскільки за твердженням Кремля, альянс має намір «розчленувати та пограбувати» росію.

«Не можна більше залишатися осторонь і звалювати весь тягар відповідальності на контрактників і народні міліції Донбасу, лінія фронту становить понад 1000 кілометрів, російських солдатів і російських людей вбивають з натовської зброї натовські найманці та терористи київського режиму», — саме такими тезами планують переконувати росіян у необхідності проведення мобілізації.

Також у методичках існує інформація, що «Росія воює не з Україною, а з НАТО». Тому доносячи до звичайних росіян такі тези, планується погасити рівень невдоволення мобілізацією.

Укладачі тексту також «пропонують» пропагандистам наголошувати у своїх публікаціях та сюжетах, що путін оголосив мобілізацію «рівно в той момент, коли вона необхідна і дозволить суттєво посилити досягнення Росією цілей спеціальної військової операції».

При цьому самі ці цілі у тексті не вказані. Як і те, як саме пропагандисти мають пояснити читачам та глядачам, що вторгнення росії в Україну є водночас і «спецоперацією», і «народною війною».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У росії випустили спеціальний довідник для зрадників і колаборантів в Україні — розвідка (фото)