NASA та SpaceX запустили корабель Crew Dragon-3 на Міжнародну космічну станцію (відео)
SpaceX

Космічний корабель Crew Dragon-3 із чотирма астронавтами вирушив до Міжнародної космічної станції та успішно виведений на орбіту. NASA та SpaceX переносили дату запуску місії чотири рази.

Міжнародний екіпаж відправився у середу о 21:03 за часом Східного узбережжя США (11 листопада о 04:03 за київським часом) зі стартового комплексу 39A Космічного центру NASA ім. Кеннеді у Флориді, повідомили у NASA.

Розраховують, що корабель повинен зістикуватися з МКС у четвер о 19:10 за часом Східного узбережжя США (12 листопада о 02:10 за київським часом) в автоматичному режимі.

До складу екіпажу Crew Dragon-3 увійшли Раджа Чарі, Том Маршберн і Кайла Баррон, та Матіас Маурер, астронавт від Європейського космічного агентства. Їхня місія триватиме шість місяців.

Під час польоту Crew Dragon SpaceX контролюватиме серію автоматичних маневрів космічного корабля зі свого центру управління польотами у Хоторні (Каліфорнія), а NASA відстежуватимуть роботу космічної станції протягом усього польоту з Центру управління польотами у Космічному центрі Джонсона агентства у Х'юстоні.

Раніше Chas News повідомляв, що астронавтам NASA доведеться летіти на Землю в підгузниках через зламаний туалет.

У NASA показали перші 3D-зображення атмосфери Юпітера. Дані збирали з 2016 року (фото)