Насильно повернути військовозобов'язаних з-за кордону не вийде — Данілов

Українська влада не зможе примусово повернути військовозобов'язаних, які виїхали за кордон. Про це розповів секретар РНБО Олексій Данілов в інтерв'ю східноєвропейському бюро Report.

«Ми розуміємо, що людина, яка перебуває на території іншої країни, також підпорядковується законам цієї країни. Ми б хотіли, щоб вони повернулися, але насильно це зробити не вийде», — сказав він.

За його словами, якщо громадянин офіційно має статус біженця, який постраждав від військової агресії, Україна не зможемо втрутитися.

Данілов також прокоментував розробку законопроєкту про мобілізацію. Зокрема, він вважає, що нова версія документа не викличе «серйозні невдоволення», оскільки має зробити процес більш справедливим.

«Просто люди поки не бачать остаточного варіанта документа, і у них складаються різні думки. Але я впевнений, що новий закон буде справедливим, насамперед для тих, хто вступає до лав збройних сил України», — пояснив секретар РНБО.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустить.

Рада може розглянути нову версію законопроєкту про мобілізацію 6 лютого — депутат