Наступ росії на Донбасі сповільнився і відстає від графіка — розвідка Британії

Росіяни стали значно повільніше просуватися на Донбасі.

Про це повідомляє розвідка Міноборони Великої Британії у Twitter.

«Наступ росії на Донбасі втратив обертів і значно відстав від графіка. Попри незначні початкові досягнення, рф не змогла досягти значних територіальних здобутків за останній місяць, зберігаючи при цьому стабільно високий рівень виснаження. Зараз росія, ймовірно, зазнала втрат третини сухопутних бойових сил, які вона завдала в лютому», — йдеться у повідомленні. 

У Міноборони Британії зазначають, що такі затримки ймовірно тільки посилюватимуться через брак мостового обладнання, розвідувальних безпілотників та інших важливих факторів.

Водночас російські БПЛА мають життєво важливе значення для тактичної обізнаності та керування артилерією, але вони стали вразливими перед українськими засобами протиповітряної оборони. 

Низький бойовий дух росіян, погіршення їхньої спроможності та зниження боєздатності, ймовірно, будуть продовжувати перешкоджати росії. За таких умов вона ймовірно не зможе різко прискорити темпи просування протягом місяця.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Головні новини про війну в Україні. 15 травня. ОНЛАЙН