Наступна зустріч у форматі «Рамштайн» відбудеться 20 січня

Наступна зустріч Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн» запланована на 20 січня. Про це повідомили в Міністерстві оборони Німеччини.

Зазначається, що у межах підготовки засідання міністр оборони ФРН Крістіне Ламбрехт обговорила з головою Пентагону Ллойдом Остіном поточну воєнну ситуацію в Україні та способи координації подальшої військової підтримки України.

Зокрема, мова йшла про спільну ініціативу з постачання Україні БМП західного виробництва та боєприпасів до них — БМП Bradley з США та до 40 БМП Marder з ФРН.

«У поєднанні з близько 100 радянськими основними бойовими танками та БМП, які ми надали разом з нашими союзниками, ці спільні зусилля значно посилять міцність Збройних сил України. Ми з союзниками продовжуємо підтримувати Україну в єдності, солідарності та тісній координації. Разом ми сильніші», — наголосила Ламбрехт.

Нагадуємо, зʼявився рейтинг армій світу Global Fire Power 2023. Його знову очолили США, Україна піднялася за рік з 22 на 15 місце, а Німеччина опинилася на 25 позиції.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

ЗСУ розпочнуть опановувати ЗРК Patriot наприкінці січня — Пентагон